tisdag 17 juli 2012

Kickstarter får en utmanare på serietidningsfronten

Allt ifrån Artister och Manusförfattare som vill bryta sig in på den tuffa serietidningsmarknaden till etablerade namn och nu även serieförlag har börjat vända sig till Kickstarter för att för att försöka finansiera sina projekt.

På seriesidan får nu Kickstarter en utmanare som heter Comicsaccelerator som utlovar ett djupare samarbete och en digital publiceringsplattform för fullt finansierade projekt.

Jag är rätt nyfiken på hela crowdfunding fenomenet då Kickstarter och liknande tjänster har fått mångas drömmar att gå i uppfyllelse. Fler tjänster kanske kan utöka den möjligheten, sålänge den marknaden inte blir mättad av för många tjänster och minskat intresse.

Är lite så att jag också börjat fundera på att gå samma väg, men mina idéer finns på alldeles för få skisser och skrivna rader för att kunna kallas projekt. Men vem vet vad som händer längre fram?
Bilden är tagen från ett intressant Kickstarterprojekt som heter The Patriot och handlar om en superhjälte som får veta att han är döende i cancer, vilket får honom att omvärdera hur han ska handskas med superskurkar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar