lördag 28 juli 2012

Seriealbum: The Eye Of The World

Har införskaffat mig seriealbumet The Eye Of The World vilken är första delen av The Wheel Of Time serien. En av de mest episka fantasybokserier som finns, nu i serieform!

Albumet är på över 200 sidor fyllda med skön story, vackert ritade och målade seriesidor. Serierna är gjorda och utgivna av förlaget Dynamite Entertainment och sedan samlade i denna Hardcover utgåva av förlaget Tor (vilka också är utgivaren av bokserien).

Seriealbumet handlar om en grupp ungdomar som är på väg att ta steget ut i vuxenlivet när de plötsligt rycks ur deras vardag när främlingar besöker deras by precis lagom till vårfestivalen Bel Tine. Ungdomarna har blivit en måltavla för ondska och ingen runtomkring dem är längre säker.

Är inte så mycket action i detta album, men storyn är djup och fängslande. Det är intressant att se hur karaktärer reagerar när deras världsbild hotas av händelser runtomkring dem. Detta är bara början på en av de mest episka berättelserna någonsin om serierna fortsätter att ta efter vad som gör böckerna så bra.

Wheel Of Time är skapad av Robert Jordan. Chuck Dixon och Chase Conley har gjort serievariationen i detta album.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar